Nova ISO 50001:2018 Sistema de gestió d’eficiència energètica

Posted Publicat per Administrador a Sin categoría     Comments No hi ha comentaris

El 20 d’agost es va publicar la nova edició de la norma ISO 50001:2018, sistema de gestió energètica, que cancel·la i substitueix la versió ISO 50001: 2011.

Energiesparen

La nova edició ofereix una claredat d’entesa per a les milers d’empreses de tot el món que ja utilitzen l’estàndard. Les seves últimes millores inclouen:

  • Adopció de l’Estructura d’alt nivell comuna a tots els estàndards del sistema de gestió ISO, facilitant que les organitzacions combinin ISO 50001 amb altres sistemes de gestió (com ISO 9001 o ISO 14001).
  • Desenvolupament de 5 termes nous específics d’energia: “millora de l’acompliment energètic”, “factors estàtics”, “variables rellevants”, “normalització” i “valor d’indicador d’acompliment energètic (valor IDEn)”.
  • Anàlisi de context intern i extern i necessitats i expectatives de les parts interessades rellevants.
  • S’explicita que no s’exclouran els tipus d’energia dintre de l’àmbit i els límits del SGEn.
  • Un nou enfocament del risc – com un concepte vital en la gestió energètica.
  • Compromís actiu de la Direcció en la gestió energètica.
  • Millora en la planificació del sistema, definida de manera més clara la Revisió energètica. En l’estudi dels usos significatius de l’energia (USE) s’han d’identificar les variables pertinents, l’acompliment energètic actual i identificar a les persones que influeixen el aquest ús de l’energia.
  • Exigència de la demostració de la millora continua del rendiment energètic.
  • Augment de les exigències en el control operacional energètic com la definició d’especificacions de criteris per a l’adquisició de l’energia i control de l’acompliment en el disseny dels equips o instal·lacions

Les organitzacions certificades tenen tres anys per adaptar el seu sistema a la nova versió.

Per a més informació llegeix la Nota Informativa

Publicar comentari

*

Calendari

des
18
Dm
9:00 Mètodes per la gestió de riscos
Mètodes per la gestió de riscos
des 18 @ 9:00
<!--:ca-->Mètodes per la gestió de riscos<!--:--><!--:es-->Métodos para la gestión de riesgos<!--:--><!--:en-->AF18065-ING-Grup1<!--:--> @ Barcelona | Espanya
Aportar als participants els conceptes bàsics per implantar un sistema de gestió dels riscos segons els requisits de la norma ISO 9001:2015 i capacitar als assistents per poder iniciar l’aplicació d’aquest nou requisit.
des
20
Dj
9:00 Auditories de sistemes de gestió...
Auditories de sistemes de gestió...
des 20 @ 9:00
<!--:ca-->Auditories de sistemes de gestió integrats (Q, MA, SST)<!--:--><!--:es-->Auditorias de sistemas de gestión integrados (Q, MA, SST)<!--:--><!--:en-->AF18066-ING-Grup1<!--:--> @ Barcelona | Espanya
Aportar els coneixements necessaris per desenvolupar auditories internes d’un sistema de gestió integrat d’acord amb els requisits de les normes de referència ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018 tenint en compte els requisits de[...]

Veure Calendari

. Inscripció Formació

Documentació Formació

Eines Ingecal

Formació on-line

Webs d'Ingecal

Darreres entrades

Log In

Si us plau, registri's.